استراتژی فروش، موضوعی است که امروزه شرکت های مختلف را درگیر خود کرده است و تمامی شرکت ها در تلاش هستند تا سود بیشتری را کسب کنند و مشتریان جدیدی را به دست آورند. اما آیا به دست آوردن مشتریان جدید به منزله دریافت سود بیشتر است؟ طبیعی است که جواب این سوال منفی است. شما به عنوان دارنده یک شرکت باید کار ها و اقدامات جدید بروزی را برای جلب کردن توجه مشتریان انجام دهید. در واقع شما باید استراتژی فروش و مشتری مداری را بلد باشید.
شما باید انگیزه در فروش محصولات خود داشته باشید و بتوانید محصولات نوآورانه ای را در خط تولید خود بگنجانید. در واقع شما باید محصولی را تولید کنید که تقاضایی ندارد اما از نیاز های عمده مشتریان به حساب می آید. مرحله بعدی در استراتژی فروش همان مشتری مداری است. در واقع شما با این کار به پله موفقیت نزدیک تر خواهید شد و با بهره وری منابع انسانی از موقعیت خوبی از لحاظ کاری برخوردار خواهید شد.
همانطور که گفتیم از جمله راه هایی که شما را در قیف فروش قرار خواهد داد این است که مشتری مدار باشید. در واقع شما باید مشتریان خود را مرکز و هدف استراتژی خود قرار دهید و بر اساس نیاز، خواسته و رضایت او محصول تولید کنید. شما باید مدیریت زمان را به خوبی بلد باشید و بدانید که چه محصولی در چه زمانی بیشتر نیاز مشتری محسوب می شود و اقدام به تولید این محصول کنید. برای این کار نیز شما نیاز به یک بازاریاب دارید که توانایی مدیریت ارتباط با مشتری را بلد باشد. شما از این طریق متوجه خواهید شد که نیاز مشتری شما چیست و چه چیزی باعث می شود که محصول شما بیشتر مورد پسند واقع شود و شما ره به سود برساند. همچنین لازم است تا به ارزیابی بازار سایر رقبا نیز بپردازید و این موضوع را تحلیل کنید که انگیزه در فروش این محصول چه چیزی بوده و قصد این شرکت از فروش این محصول چیست. شما به عنوان یک شرکت برای این که ثابت کنید مشتری مدار بودن یکی از اهداف شماست نیاز به تحقیقات و جستجو های فراوانی در این زمینه دارید. شما باید خیلی خوب بدانید که انتظار یک مشتری از شرکت شما چیست؟ چه چیزی در حال حاضر نیاز دارد؟ به چه چیزی در آینده نیاز خواهد داشت؟ و چه محصولی نظر آن ها را جلب خواهد کرد؟ شما می توانید برای دستیابی به این اطلاعات از طریق افرادی که مدیریت ارتباط با مشتری خوبی دارند کمک بگیرید و بگذارید که این اطلاعات را از طریق بحث ها، نظرسنجی ها، مصاحبه و بازخورد ها دریافت کنند.
لازم به ذکر است که بگوییم این کار یکی از کار های ریسکی در حوزه مشتری مدار بودن می باشد. چرا که شما هزینه ای را قرار خواهید داد برای اطلاع از سلایق مشتری و سپس اقدام به تولید محصولات مورد نظر مشتریان خواهید کرد. در اینجا ممکن است شما نه تنها سودی دریافت نکنید، بلکه دارای ضرر نیز شوید. این موضوع یکی از معایب استراتژی فروش محسوب می شود که البته خیلی کم پیش می آید. اما شما باید مثبت نگر باشید و در راه استراتژی فروش محصول خود همه گام ها را جهت دریافت سود بردارید. شما هر چه قدر مدیریت زمان را در خصوص مشتری مدار بودن انجام دهید، همانقدر هم به پله های فروش و موفقیت نزدیک تر خواهید شد. این طبیعی است که زمانی که مشتری از محصول شما راضی باشد، خوشحال است و مجددا برای خرید سایر محصولات نیز، بیزینس شما را انتخاب می کند. حتی این موضوع که تجربه مثبت خود را به سایر دوستان و خانواده خود انتقال می دهد نیز، نکته ای مثبت در باب این استراتژی فروش قرار دارد.
به طور کلی و همانطور که در بخش های قبلی نیز ذکر کردیم، توجه زیاد به مشتری یکی از اصول استراتژی فروش محصول می باشد. اما اصل و عنصر دیگری که همانند مشتری مدار بودن بسیار حائز اهمیت می باشد، کارکنان یک شرکت است. شما باید از افرادی در شرکت خود استفاده کنید که از مدیریت ارتباط با مشتری بالایی برخوردار باشند و همانند یک بازاریاب نیاز ها و انتظارات مشتری را بدانند. از آن جایی که کارکنان یک شرکت همانند یک پل بین مشتری و فروشنده قرار دارند، پس مهم است که بهترین افراد را گزینش کنید تا بتوانند شما در قیف فروش قرار دهند. در واقع تمامی کارکنان شرکت اعم از مدیر عامل یا فردی که مسئول پیک بسته ها به دست مشتریان می باشد، مهم است که مهارت ارتباط با مشتری را بلد باشد و این چرخه استراتژی فروش را به درستی انجام دهد. در چرخه استراتژی فروش هر کس به نوبه خود و در جایگاهی که دارد باید بهره وری منابع انسانی را به درستی انجام دهد و باعث دریافت سود بیشتر شود.
همانطور که خودتان نیز می دانید، برندی که سر و صدای زیادی به پا کند، چه از لحاظ کیفیت و چه از لحاظ مشتری مدار بودن، همیشه انتخاب افراد می باشد. شما باید همواره در تلاش باشید که رضایت مشتریان خود را جلب کنید و برای این کار هدف و نقشه های درستی را به پیش ببرید. البته لازم به ذکر است که بگوییم این فرایند، فرایندی طولانی مدت بوده و اثرات مثبت خود را بعد از طی کردن چندین دوره نشان خواهد داد و این موضوع نباید شما را به عنوان یک فروشنده دلسرد کند و باعث شود که از مسیر خود خارج شوید.
ما در این مقاله سعی داریم که راه های فروش بیشتر و دریافت سود بیشتر را برای شما فروشندگان عزیز مطرح کنیم. شما می توانید برای داشتن استراتژی فروش عالی از نرم افزار های CRM باستانی استفاده کنید. سی آر ام باستانی نرم افزاری است که به افراد در استراتژی فروش و هر آن چه که مربوط به این موضوع است کمک می کند. حال شما می توانید اطلاعات مربوط به CRM باستانی را از طریق شماره تماس هایی که در این صفحه قرار داده ایم از کارشناسان ما دریافت کنید. همچنین می توانید اطلاعات تکمیلی راجع به سی آر ام باستانی را در سایت ما نیز مشاهده کنید.
شما به عنوان یک فروشنده و کسی که قصد فروش محصولات را با سود بالا دارد باید پلن و راه هایی را در جهت مشتری مدار بودن انجام دهد که از جمله این روش ها می توان به مواردی که در بخش زیر خواهیم گفت اشاره کرد:
از جمله کار هایی که می توانید برای تقویت مشتری مدار بودن در شرکت خود انجام دهید، اولویت دادن به مشتری ها می باشد. یعنی این موضوع را باید به کارکنان خود گوشزد کنید و بگویید که این موضوع، جزء اولویت های شرکت می باشد. دومین کار این است که افراد دلسوز و کار درست را استخدام کنید و از آن ها بخواهید در راستای سودآوری شرکت و خدمت به مردم تلاش کنند. جایزه و تشویق راهی مناسب برای درست کار کردن نیرو ها می باشد. سومین کار این است که تمام کارکنان را موظف کنید تا اصول مشتری مدار بودن را بیاموزند حتی آن هایی که در خط تولید مشغول به کار هستند.
مرحله بعدی اعتماد به کارکنان است. سعی کنید تا کارکنان خود را تحت فشار قرار ندهید و فرصتی را برای شکوفایی به آن ها بدهید. مرحله آخر نیز این است که زیر ساخت ها را ایجاد کنید. این به این معنی است که راه های ارتباط با مشتری را فراهم کنید. به عنوان مثال ایجاد سایت، پشتیبانی در اکثر پیام رسان ها، پشتیبانی حضوری و تلفنی از جمله زیر ساخت های مورد نیاز برای یک شرکت خوب است.
در نهایت نیز باید ذکر کنیم که اگر به جواب سوال خود نرسیدید و سوالی گسترده ای در این حوزه دارید می توانید با شماره تماس هایی که در بخش درج کرده ایم تماس بگیرید و به کارشناسان ما متصل شوید. شما می توانید خیلی راحت و به صورت رایگان به جواب سوال های خود در خصوص استراتژی های فروش برسید.