شیخ محمد رهبر دوبی :«مهم نیست کاری را با گامهای کوچک آغاز کنید، به این نکته فکر کنید که وقتی کار شما به اتمام میرسد، بزرگ و عالی باشد.»
شیخ محمد به بحثی اشاره میکند که با تیم اجرایی خود در مورد طرح توسعه فرودگاه بینالمللی دوبی داشتند. تیم مزبور طرحی داشتند که کاملاً در مورد آن تحقیق کرده بودند تا مطمئن شوند ظرفیت فرودگاه آنقدر خواهد بود که بتواند نیازهایی را که پیشبینی کرده بودند دوبی با آن روبهرو خواهد شد، برآورده کند؛ اما واقعیت را بخواهید، دیدگاه شیخ محمد بسیار بلندپروازانهتر بود. شیخ محمد پاسخ داد: «من نمیخواهم دوبی فرودگاه داشته باشد، میخواهم دوبی به فرودگاهی برای جهان تبدیل شود.» پیام شیخ محمد صریح و رسا بود: «فرصتها را باید ساخت، اینگونه نیست که فرصتها منتظر کسی بنشینند تا آنها را شکار کنند.»
از نظر شیخ محمد، تنها گزینه این است که رسیدن به کره ماه را هدف قرار دهیم. او معتقد است تصمیم و توان شما مطابق هدف شما خواهد بود. بنابراین، برای خودتان هدفی تعیین کنید و به چیزی کمتر از اینکه بهترین باشید رضایت ندهید. مطمئن باشید بهترین خواهید شد، به شرطی که به کمتر از آن رضایت ندهید. اهمیت و ارزش هدفهای معمولی و متوسط در زندگی چیست؟ هر هدفی باید مانند پرتاب سفینه به کره ماه باشد.
روز بیستم نوامبر ۲۰۱۳، جهاد الخازم خبرنگار برجسته عرب در روزنامه عربی الحیات که در بریتانیا منتشر میشود نوشت: «یادم میآید روزی در سالهای دهه ۱۹۹۰، شیخ محمد من را سوار خودرو کرده بود تا دوبی را به من نشان دهد. نخستین توقف ما محل اجرای پروژه نخل جمیر بود. شیخ محمد ضمن اینکه این پروژه فوقالعاده بزرگ را نشان میداد گفت: هدف اصلی من تعالی و رشد انسانها است، نه زیر ساختها. سپس در فرودگاه توقف کرد تا پروژه بزرگ توسعه فرودگاه را نشان دهد که هدف آن ایجاد ظرفیت برای ۱۳۰ میلیون مسافر در سال بود. من از عظمت طرحها حیرت کردم و از او پرسیدم او به دنبال چیست؟ من در لندن زندگی میکنم که فرودگاه هیترو را دارد، یکی از بزرگترین فرودگاههای جهان با ظرفیت ۶۰ میلیون مسافر. دوبی دو برابر این ظرفیت را کجا میخواهد جا دهد؟ او لبخندزنان گفت که به نظر او پرسش مربوط به امروز میشود و او در مورد سال ۲۰۲۰ و بعد از آن صحبت میکند.»
بینش و درایت او عالی است مسری است و بر دیگران نیز تأثیر میگذارد. یاسر حارب، نویسنده اماراتی که در دفتر اجرایی شیخ محمد کار کرده است، در مورد این مسری بودن بینش و اعتماد به نفس میگوید: «رهبر موفق کسی است که مردم را برانگیزد و به آنها الهام بدهد تا به او اعتماد کنند و از او پیروی کنند و رهبر ممتاز و برجسته کسی است که مردم را طوری برانگیزد تا به خودشان اعتماد کنند و خود را باور کنند. شیخ محمد هر دو ویژگی را داشت.»
این همان طرز تفکر و دیدگاه عمیقی بود که پدر او در سال ۱۹۸۰ نشان داد، یعنی هنگامی که نشریه وال استریت ژورنال علت احداث ۶۶ لنگرگاه در بندر جبل علی را از او پرسید.هدف رهبری واقعی تسخیر ماه است و این نکته را میفهماند که آنچه امروز میسازیم نباید به ایدههای فعلی ما محدود شود. تعیین اهدافی در زندگی که نتایج معمولی و متوسط به بار آورند، ارزشی ندارند.